Steeds meer dorpen halen percentages!

De tussenstand op dit moment is dat 39,6% van de bewoners buiten de bebouwde kom en 20,8% van bewoners binnen de bebouwde kom zich heeft aangemeld voor glasvezel. Het gaat goed en we kunnen vol vertrouwen het weekend in!

Dorpenlijst met “voldoende deelname” groeit
Afgelopen week zagen we de eerste gebieden de benodigde percentages halen. In het buitengebied waren dit Snikzwaag, Oldeouwer, Akmarijp, Ouwster-Nijega, Vegelinsoord, Joure en Rotstergaast. Ook Lemmer heeft inmiddels meer dan 50% op de teller staan.

Binnen de bebouwde kom konden we Akmarijp en Vegelinsoord al feliciteren met een score boven de 35%. Inmiddels kunnen we aan dat lijstje ook de kernen Terkaple, Ouwsterhaule, Rijs en Tjerkgaast toevoegen.

Om over te gaan tot aanleg kijken we naar het totaal aantal aanmeldingen van het hele gebied. Het is belangrijk dat in het hele gebied gezamenlijk 35% binnen de bebouwde kom en 50% buiten de bebouwde kom halen.

Wacht niet te lang meer, laatste weekend vaak druk!
Heb jij je al aangemeld? Ons advies is om niet al te lang meer te wachten, want de deadline van 1 juli komt nu snel dichtbij. Het laatste weekend is het online en bij de lokale verkopers altijd erg druk, dus als je slim bent regel je het dit weekend al. Dan weet je zeker dat je aanmelding op tijd binnen is!