Oud-wethouder Durk Durksz wil glasvezel voor de hele mienskip!

De campagne voor de aanleg van glasvezel in De Fryske Marren is in volle gang. Veel inwoners uit het gebied kijken met spanning uit naar 1 juli. Want dan wordt bekend of voldoende inwoners hebben gekozen voor glasvezel van DFMopGlas en Glasvezel buitenaf.

Oud-wethouder Durk Durksz is één van de bewoners uit het gebied die niet kan wachten tot er glasvezel wordt aangelegd. Hij ziet het als zijn taak om de leefbaarheid in de gemeente De Fryske Marren te vergroten en daarvoor is glasvezel onmisbaar. Durk zet zich dan ook volop in als ambassadeur voor glasvezel. “DFMopGlas en Glasvezel buitenaf bieden ons nú de kans om glasvezel te krijgen. En dat voor álle inwoners in onze gemeente. Niet alleen voor een geselecteerde groep. Dit is ook waar ik, toen ik nog wethouder was, me altijd voor ingezet heb. Iedereen in onze gemeente moet de mogelijkheid krijgen om voor glasvezel te kiezen. Zo’n kans als deze moeten we dus met beide handen aangrijpen als je het mij vraagt! ”, aldus Durk.

Kabelnoord wil ook glasvezel aanleggen in een klein deel van het buitengebied. Dat maakt het behoorlijk ingewikkeld voor die inwoners. Volgens Durk is ook voor deze inwoners de keuze voor DFMopGlas en Glasvezel buitenaf het beste. “Met een abonnement via DFMopGlas en Glasvezel buitenaf help je niet alleen jezelf aan glasvezel, maar tegelijk ook de andere inwoners van de gemeente. Die keuze is toch snel gemaakt dan?” Durk benadrukt dat een inschrijving bij Kabelnoord de kans kleiner maakt dat DFMopGlas en Glasvezel buitenaf voldoende deelname halen, en dus dat er in de hele gemeente glasvezel komt. Kabelnoord legt namelijk alleen de witte adressen aan. Dit zijn adressen in het buitengebied die beschikken over minder dan 30 Mbits.

“Laten we samen zorgen dat íedereen in De Fryske Marren snel internet krijgt”

Durk doet er alles aan om inwoners in het hele gebied te motiveren een bewuste keus te maken voor DFMopGlas en Glasvezel Buitenaf. De komende weken helpt hij zijn buren en dorpsgenoten bij het afsluiten van een glasvezelabonnement. In deze laatste weken tot de einddatum organiseert hij, samen met andere ambassadeurs uit het gebied, aanmeldavonden in de buurt. Alle inwoners kunnen hier terecht met vragen én kunnen ook direct een glasvezelabonnement afsluiten. “We nodigen inwoners die nog geen abonnement hebben afgesloten van harte uit om langs te komen.”

Op de vraag of het gaat lukken antwoordt Durk volmondig “Jazeker!” Als we met z’n allen kiezen voor DFMopGlas en Glasvezel buitenaf, zou ik niet weten waarom we het niet halen!” Hij roept alle inwoners dan ook op om voor glasvezel voor álle inwoners in De Fryske Marren te gaan.