Buitengebied én merendeel dorpskernen De Fryske Marren krijgen glasvezel!

Goed nieuws voor de inwoners van het buitengebied van de gemeente De Fryske Marren. Er komt glasvezel! DFMopGlas en Glasvezel buitenaf gaven vorige week al meer zekerheid op de komst van het supersnelle netwerk in het buitengebied. Maandagmiddag 1 juli maakten ze bekend dat de deelnamedrempel met 55,4% in het buitengebied ruim is behaald. Het is nu zeker, het buitengebied krijgt glasvezel!

Ook voor de dorpskernen zijn er veel aanmeldingen binnengekomen. Maar liefst 24 van de 33 dorpen hebben de benodigde deelnamedrempel van 35% gehaald, sommige dorpen zelfs veel meer dan het benodigde percentage, en krijgen glasvezel! Voor de overige 9 dorpen is de eindstreep in zicht. Omdat DFMopGlas en Glasvezel buitenaf glasvezel voor iedereen in het gebied willen realiseren, krijgen de inwoners van deze 9 dorpen extra tijd om zich aan te melden. “Wij hebben alle vertrouwen dat dit gaat lukken”, aldus Piet Grootenboer, directeur Glasvezel buitenaf.

Het gaat om de dorpen St. Nicolaasga, Langweer, Bakhuizen, Oudehaske, Terherne, Sloten, Oudemirdum, Echtenerbrug, SintJohannesga. Voor deze inwoners is glasvezel nog niet veilig gesteld en daarom krijgen de inwoners van deze kernen extra tijd om zich aan te melden.

In gesprek met dorpsbelangen
DFMopGlas en Glasvezel buitenaf gaan de komende dagen in gesprek met de betrokken dorpsbelangen. Samen maken zij voor de achterblijvende dorpskernen een plan van aanpak voor de komende tijd. Daarna worden alle bewoners worden hierover persoonlijk geïnformeerd.

Alle vertrouwen
DFMopGlas en Glasvezel buitenaf zijn blij dat deze eerste mijlpaal is bereikt. Jaap Bosma, initiatiefnemer van DFMopGlas: “Wij hebben ons altijd hard gemaakt voor glasvezel voor íedereen in De Fryske Marren. De garantie dat de inwoners in het buitgebied glasvezel krijgen, willen we uiteraard ook aan de inwoners van álle 33 dorpskernen geven. Dat de drempel in het buitengebied en in het merendeel van de dorpskernen is gehaald, geeft ons vertrouwen dat het in de laatste 9 kernen ook goedkomt.”

Glasvezel door de mienskip, voor de mienskip.
Door de enorme inzet van alle ambassadeurs, lokale initiatieven en lokale verkopers in het gebied staan we waar we nu staan. Ook willen we via deze weg alle inwoners bedanken die vóór 1 juli een abonnement hebben afgesloten. De drijvende kracht achter het initiatief is DFMopGlas. Zij maken zich al jaren hard voor glasvezel in het gebied en hebben het initiatief genomen. De saamhorigheid in het gebied was groot en dit wordt nu beloond met de garantie dat het netwerk er in het buitengebied én het merendeel van de dorpskernen komt. Laten we er samen voor gaan dat óók de laatste 9 kernen zo snel mogelijk goed nieuws krijgen! Het motto is en blijft tenslotte: Glasvezel voor de hele mienskip!

Aanmelden kan nog steeds
Alle inwoners kunnen zich nog steeds zonder extra aansluitkosten aanmelden voor een glasvezelabonnement. Dit geldt niet alleen voor de inwoners van de dorpskernen, maar ook voor de inwoners van het buitengebied, ondanks dat hier het minimum al is bereikt. Voor hulp en advies bij het afsluiten van een abonnement kunnen inwoners terecht bij lokale verkopers.