44,3% en 22,9% … dit kan niet meer misgaan!

“Dat netwerk gaat er komen!”. Met deze positieve woorden geeft Piet Grootenboer, directeur Glasvezel buitenaf al voor het einde van de campagne meer zekerheid op de komst van het supersnelle netwerk in het buitengebied. Het verloop van de aanmeldingen in de kernen ziet er ook goed uit. De verwachting is dat veel inwoners zich de komende dagen nog gaan aanmelden.

Geen twijfel meer
Jaap Bosma, initiatiefnemer van DFMopGlas is blij dat het netwerk voor de inwoners van het buitengebied nu zo goed als zeker is gesteld: “Wij hebben ons altijd hard gemaakt voor glasvezel voor íedereen in De Fryske Marren. Om dat te realiseren is een succesvolle campagne in het buitengebied een voorwaarde voor de aanleg in de kernen. Dat we de drempel in het buitengebied gaan halen, geeft ons vertrouwen dat het in de kernen ook goedkomt. Laten we er de komende dagen samen voor gaan!”

De eindspurt naar de finish
Als we kijken naar het gemiddelde verloop van aanmeldingen in voorgaande gebieden, zien we dat de resultaten in De Fryske Marren boven deze gemiddelde cijfers liggen. In de onderstaande grafieken zie je het gemiddelde verloop van aanmeldingen (rode lijn) en daarnaast het verloop in De Fryske Marren (blauwe lijn). Zetten we samen de eindspurt in?

Aanmelden kan nog tot 1 juli
Alle inwoners uit het gebied (binnen- & buiten de bebouwde kom) kunnen zich nog tot maandag 1 juli aanmelden. Inwoners die de afgelopen twee weken een abonnement hebben afgesloten bij Kabelnoord, maar nu toch liever kiezen voor het aanbod van DFMopGlas/Glasvezel buitenaf, kunnen binnen twee weken opzeggen en overstappen naar DFMopGlas/Glasvezel buitenaf. Inwoners die hierbij graag hulp willen, kunnen contact opnemen met ambassadeurs.